Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد محقق و پژوهشگر فرهنگ عامه یزد، «عبدالحسین آیتی یزدی» متخلص به «آواره» را از مشاهیر برجسته این دیار خواند که آخرین نگاشته با نام «تاریخ یزد» را نوشته است.

«حسین مسرت» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا از جمله چهره‌های نام‌آور استان یزد را «عبدالحسین آیتی» از مورّخان، روزنامه‌نگاران، شعرای معروف شهر تفت نام برد و گفت: آیتی در سال ۱۲۸۷ هجری قمری در تفت به دنیا آمد، پدرش محمّد از نوادگان آیت‌الله «حاج مولا محمّد بزرگ» از علمای نامی عصر فتحعلی‌شاه بود و از طرف مادر هم نسبش به «ابراهیم ادهم» منتهی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: او پس از فراگرفتن مقدّمات عربی در تفت، در سال ۱۳۳۰ هجری قمری برای تکمیل تحصیلات به یزد آمد و بعد از آن در سال ۱۳۲۰ هجری شمسی به تهران سفر کرد.

به گفته این پژوهشگر یزدی، آیتی به بسیاری از کشورهای جهان از جمله مصر و کشورهای عربی سفر کرد و حاصل این سفرها دگرگونی‌هایی بود که در افکار و زندگی‌اش روی داد و حتی تخلص خود را به «آواره» تغییر داد و پس از سال‌ها با نگارش کتاب «کشف الحیل» از عقاید پیشین خود برگشت و راهی یزد شد.

مسرت اظهار کرد: آنچه که باعث ناموری آیتی شد، گردآوری و نگارش کتاب «آتشکدۀ یزدان یا تاریخ یزد» در سال ۱۳۱۷ هجری شمسی است که هم گویای تاریخ یزد است و هم تذکره‌ای از شاعران یزد را دارد و آخرین کتاب نگاشته شده با نام «تاریخ یزد» است.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه از وی کتاب‌های بسیاری برجای مانده که به نام چند عنوان از آنها می‌توان به «سیاحت‌نامه‌ی دکتر ژاک»(در سه جلد)»، «انشاء، روش نگارش فارسی»، «فرهنگ آیتی» (از فارسی به عربی)، «تاریخ مختصر فلسفه»، «تفسیر نُبی»(قرآن در سه جلد)، «منظومه‌ی خردنامه» و همچنین «اشعه‌ی حیات و دیوان» که شوربختانه هنوز چاپ نشده است، اشاره کرد.

مسرت در پایان در مورد فعالیت آیتی در حوزه روزنامه‌نگاری نیز خاطرنشان کرد: مرحوم آیتی در فاصله‌ی سال‌هایی که در تهران بود و بعد هم به یزد آمد، مجلّه‌ای ادبی، فرهنگی و با سبک بسیار خوبی به نام «نمکدان» چاپ می‌کرد که تا شش سال این نشریه چاپ می‌شد.

به گفته وی، آیتی در مهر ۱۳۳۲ هجری شمسی در شهر یزد دیده از دنیا بربست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری مشاهير يزد حسين مسرت تاریخ یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۶۱۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش و تأثیر زنان فرهیخته مسلمان در ارتقا اندیشه دینی بررسی می شود

به گزارش خبرنگار مهر، وبینار بین المللی نقش و تأثیر زنان فرهیخته مسلمان در ارتقا اندیشه دینی با محوریت شخصیت علمی حضرت معصومه (س) به همت معاونت پژوهش مدرسه علمیه تخصصی حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) بخش خواهران برگزار می‌شود.

زمان برگزاری ۱۹ اردیبهشت رأس ساعت ۱۳ در همین مدرسه علمیه برگزار خواهد شد.

در این نشست حجت الاسلام محسن عرفاتی معاون علمی و فرهنگی آستان حرم حضرت عبدالعظیم (ع)، زهره منصوری مبلغ و کارشناس مسائل خاورمیانه- مدیر حوزه علمیه و امینه سلیمانی با عنوان دبیر وبینار به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت همچنین مهمانان خارجی از جمله فاطمه ابراهیم پژوهشگر مسائل دینی و فعال اجتماعی از کشور بیروت، سلوا شعبان پژوهشگر، دکترای روان شناسی و مدرس مسائل اجتماعی، مشاور توسعه منابع انسانی از کشور سوریه و حنان عیسی جاسم القاسمی استاد دانشگاه علوم تربیتی تکریت از کشور عراق از دیگر سخنرانان این نشست خواهند بود.

کد خبر 6099419 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • از اینجا رانده از آنجا مانده؛ آوارگان گرفتار فلسطینی در مرکز نوار غزه به دنبال سرپناه می‌گردند
  • مستند «الکافی» نمایانگر سرگذشت مهم‌ترین کتاب حدیث شیعه در گذر تاریخ است
  • تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ به افق قم
  • یک دورهمی با حضور معلمان فرهیخته و پیشکسوت
  • ۷۵ درصد ساکنان نوار غزه آواره شده اند
  • تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • برای اسکان ۱.۵ میلیون آواره نیازمند شمار زیادی چادر هستیم
  • نقش و تأثیر زنان فرهیخته مسلمان در ارتقا اندیشه دینی بررسی می شود
  • تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • مجتهدی فلسفه غرب را در بستر تاریخ غربی و ایران آموزش می‌داد