Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-09@05:03:24 GMT

چه تاریخی به عنوان روز ملی مشهد ثبت شود؟

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۱۰۸۵۳

چه تاریخی به عنوان روز ملی مشهد ثبت شود؟

مدیر سابق دفتر مطالعات فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد در یادداشتی نسبت به مقاله روزنامه خراسان رضوی با عنوان «چرا هشتمین روز هشتمین ماه؟» واکنش نشان داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ امروز تیتر یک روزنامه خراسان رضوی، این بود " چرا هشتمین روز هشتمین ماه؟" و طی مقاله‌ای مؤلف دلایلی آورد که مشهد نیاز به‌روز ملی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بله چندی قبل هم روز اصفهان را شهرداری اصفهان برگزار کرد. و نفس نام‌گذاری روز بنام شهر پرآوازه‌ای مانند مشهد کاری خوب می‌تواند باشد.

اما برایم جالب بود که نویسنده ادعا کرد هیچ تاریخ مشخصی از امام رضا (ع) و فردوسی بزرگ نداریم و لذا پیشنهاد تاریخ ۸/۸ را داده بود. 
باکمی جستجو متوجه می‌شوید که دستمان از تاریخ کوتاه نیست. برخی از مهم‌ترین تاریخ‌های مرتبط با امام رضا (ع) و فردوسی بزرگ را تقدیم می‌کنم که امیدوارم موردتوجه رسانه ها نیز قرار گیرد و من بعد دقیق‌تر گام بردارد.
امام رضا (ع) در ۱۲ دی‌ماه سال ۱۴۴ شمسی به دنیا آمدند.
در ۲۶ آذر سال ۱۹۴ شمسی وارد نیشابور شدند.
در ۲۲ دی همان سال وارد توس شدند.
در ۱۳ فروردین ۱۹۶ شمسی مأمون رسماً به‌عنوان ولیعهدی با امام بیعت نمود. 
و در ۱۸ شهریور سال ۱۹۷ شمسی حضرت به شهادت رسیدند.
فردوسی نیز صراحتاً اتمام ویرایش نخست شاهنامه را روز ۲۵ اسفند سال ۳۷۲ شمسی اعلام نموده است. 
لذا اگر بنا بر تأثیرپذیری روز مشهد از این دو شخصیت گران‌قدر است تاریخ‌های بالا خیلی مناسب‌تر از تاریخ بدون پشتوانه ۸ آبان به نظر می‌رسد. امیدوارم به‌زودی شاهد روز مشهد در تقویم‌ها و در دل مردم ایران باشیم.

نویسنده: هادی عرفان، مدیر سابق دفتر مطالعات فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۱۰۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

️شیخ غلامرضا حسنی نماد هویت و تاریخ مجاهدت در شهر ارومیه است

عضو شورای اسلامی شهر ارومیه گفت: یکی از نمادهای هویت و تاریخ مجاهدت و رشادت‌های مردم آذربایجان در زمان انقلاب در شهر ارومیه حاج شیخ غلامرضا حسنی بوده و شهرداری ارومیه باید برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر برنامه بزرگداشت سالگرد رحلت آن مرحوم از هیچ تلاشی را دریغ نکند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، حجت‌الاسلام محمد خلیل‌پور امروز _دوشنبه، هفدهم اردیبهشت_ در نشست هفتگی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر ارومیه با اشاره به در پیش بودن ایام ششمین سالگرد رحلت حاج شیخ غلامرضا حسنی مجاهد نستوه آذربایجان، اظهار کرد: یکی از نمادهای هویت و تاریخ مجاهدت و رشادت‌های مردم آذربایجان در زمان انقلاب در شهر ارومیه حاج شیخ غلامرضا حسنی بوده و شهرداری ارومیه باید برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر برنامه بزرگداشت سالگرد رحلت آن مرحوم از هیچ تلاشی را دریغ نکند.

وی افزود: سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری باید در برگزاری ویژه برنامه‌های مناسبتی در شهر و همچنین سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری در فضاسازی و آذین‌بندی‌های سطح شهر اهتمام ویژه داشته باشد.

عضو شورای اسلامی شهر ارومیه با انتقاد شدید از ضعف اطلاع‌رسانی روابط عمومی‌های شهرداری گفت: ضعف روابط عمومی‌ها در مباحث اطلاع‌رسانی در ویژه برنامه‌ها، مراسم‌ها و پروژه‌های عمرانی و خدماتی مدیریت شهری مشهود است.

خلیل‌پور در بخشی از سخنان خود با اشاره به اینکه یکی از رسالت‌های اصلی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری ایجاد شور و نشاط برای مردم است، تصریح کرد: فصل تابستان شهر ارومیه پتانسیل و فرصتی بی‌نظیر برای برگزاری جشنواره‌ها و نهایت استفاده در تحقق رسالت سازمانی است.

وی با اشاره به ضرورت نام‌گذاری تمامی پل‌های سطح شهر ارومیه به یک نام و یا نماد یادآور شد: برخی از پل‌های شهر مزین به نام‌های مقدس همچون پل مادر و پل خاتم الانبیا (ص) و … بوده و تزئینات و فضاسازی پل‌ها تا حدودی متناسب با نام آن‌ها انجام شده و در سایر پل‌های سطح شهر هم باید اقداماتی نظیر آن‌ها انجام شود.

خلیل‌پور خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در پل غیر همسطح آذربایجان که چند سطح آن به فاز بهره‌برداری رسیده است، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری ارومیه می‌تواند با فضاسازی متناسب با نام پل اقدام و تصویری از شهید مهدی باکری، تبلور غیرت آذربایجان، در آن استفاده شود.

کد خبر 751211

دیگر خبرها

  • مکانیزم دیدنی ساعت تاریخی تبریز
  • بیش از هزار واژه پرکاربرد زبان بلغاری ریشه و اصالت فارسی دارند
  • همکاری شهرداری با احیاگران خانه‌های تاریخی محله امامزاده یحیی
  • توان‌افزایی اساتید درس دفاع مقدس و مقاومت در دانشگاه فردوسی مشهد
  • جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان
  • ممانعت از حضور عضو شورای‌شهر در منطقه ۱۷/ شربیانی: این اتفاق رسوایی تاریخی است
  • حاج شیخ غلامرضا حسنی نماد هویت و تاریخ مجاهدات در شهر ارومیه است
  • ️شیخ غلامرضا حسنی نماد هویت و تاریخ مجاهدت در شهر ارومیه است
  • مشاوران شما بیت‌هایی بهتر از شاهنامه را می‌توانستند پیدا کنند
  • بازدید بیش از ۲٠ هزار گردشگر از اماکن تاریخی شهرداری کاشان